Sergio Felter en zijn maffe fiets

Posted on 05/05/2010. Filed under: Amsterdam, Event, Sport | Tags: , , , , , , , , , |


Sergio Felter en zijn maffe fiets

Sergio Felter met zijn maffe fiets de Huntington Beach Cruiser. (Foto: Hans Mooren)
Foto: Hans Mooren

BIJLMERMEER – De fiets is maf, er zit een maffe toeter op, echte handboeien fungeren als slot, dus eigenaar van de Felt Huntington Beach Cruiser, Sergio Felter, komt zeker in aanmerking om tijdens de Giro Mania op 8 mei aan de Maffe Fietsenparade mee te doen. Hij verheugt zich erop. ‘Met deze unieke fiets draag ik bij aan het groepsgevoel van mensen met een maffe fiets’, zegt hij vrolijk.

Hij oogst dagelijks waarderende blikken wanneer hij met zijn glimmende maffe fiets van zijn huis in de K-buurt naar het centrum van Zuidoost rijdt. ‘Het is net als met een hond. Je krijgt aanspraak met zo’n fiets.’

Een paar jaar geleden deed Sergio mee aan een prijsvraag, waar hij een fiets won. Die was niet leverbaar dus koos hij een andere en legde wat geld bij. Het werd de blauwe Felt Huntington Beach Cruiser uit Amerika aangeschaft bij Cruise Control Bikes. Het is een zogenaamde limited edition. De dikke banden dienen te worden opgepompt met een pomp voor auto’s. Het chrome wordt regelmatig door Sergio opgepoetst.

Gelukkig kan hij de fiets thuis achter slot en grendel zetten. Wanneer hij op één van zijn uitjes moet worden vastgezet, gebeurt dat met echte handboeien. ‘Door de verzekering goedgekeurd’, zegt hij glimlachend. ‘Ik val veel op wanneer ik op deze fiets rijd. De maffe toeter draagt daar nog eens extra aan bij. Het is een feest om op deze fiets te zitten.’

Sergio heeft naast deze maffe fiets, ook nog andere ‘maffe’ trekjes. Hij spaart bijvoorbeeld kentekenplaten die allemaal voor het raam van zijn woning staan opgesteld. Ook zijn fiets is voorzien van een kentekenplaat. Daarnaast bezit hij een niet alledaagse auto: een Ford Puma 1.7 Moondust silver.

Zijn deelname aan de Maffe Fietsenparade is ook om het fietsen te promoten. ‘Ik ben er sowieso voor dat mensen meer bewegen. En in Zuidoost wordt niet zoveel gefietst. Vandaar dat ik de Giro aangrijp om het fietsen te promoten’, aldus Sergio Felter.

Bron:  Stadsblad De Echo, editie Amsterdam Zuidoost e.o. (29-4-2010)

Make a Comment

Plaats een reactie

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...