Zinloos

Posted on 30/03/2009. Filed under: Nieuws | Tags: , , , , , |


Geweld
Ook geplaatst op Mijnproefstation.nl (23-3-2009)

Het is een onderwerp dat de laatste jaren helaas steeds terugkeert. Agressie en geweld tegen NS medewerkers. Bijna elke branche in Nederland heeft een arboconvenant afgesloten. In zo een convenant worden allerlei zaken geregeld om een werknemer prettig en veilig te kunnen laten werken. Een mooi initiatief is bijvoorbeeld het aanstellen van de landelijk coördinator geweld in het openbaar vervoer. Op de site van Arbo.nl is nog meer informatie te vinden over agressie en geweld. Gelukkig werken er allerlei mensen aan maatregelen ter bescherming van werknemers.

Zes mannen die twee NS-medewerkers in elkaar slaan op het station van Almere Centrum. Het is de aanleiding geweest voor mij om een blog over agressie en geweld te schrijven. Iedereen normaal denkend mens weet toch dat zoiets echt niet kan. Je kunt een slechte dag hebben, drugs gebruikt hebben, depressief zijn of stoer doen onder elkaar in een groep. Andere mensen in elkaar slaan doe je gewoon niet, whatever je ook voor reden kan hebben. Noodweer is voor mij echt de enige reden om geweld te gebruiken. Gelukkig staat dit ook in het wetboek omschreven. Ik zou het echt absurd vinden als normale omgangsregels duidelijk gemaakt moet worden aan alle burgers in Nederland. Zoiets vertellen ouders toch wel tijdens de opvoeding of anders de leraar op school. Of… Ik verbaas me eigenlijk over veel dingen tegenwoordig. Dit kan er ook nog wel bij.

Onbewust asociaal.. Ja dat ook nog. Onlangs is de 100e SIRE-campagne opgestart Asociaal gedrag roept ook weer agressie op. En zo heeft alles verband met elkaar.

Een innovatief NS station kan heel wat leed verhelpen. Eigenlijk ben ik stiekem wel benieuwd wat voor vernuftige fysieke oplossingen er aangebracht kunnen worden in treinstations om agressie en geweld te voorkomen. Camera’s, veel glas voor transparantie en afsluitingen stille ingangen in de avond. Verder kom ik eigenlijk niet.

En om dit blog mee te eindigen: Geweld=ZINLOOS! Ik wens de twee NS-medewerkers veel sterkte en beterschap bij het herstel van hun verwondingen.

Advertenties

Make a Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers liken dit: